Audi prezinta e-tron Scooter, un mix intre trotineta si skateboard
10.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Pozitionat undeva intre trotineta de skateboard, e-tron Scooter este o inventie cu care Audi si-a propus sa surfeze pe valul transporturilor alternative, in marile orase. Sa nu credeti ca este vorba de un delir al unui designer! Noul e-tron Scooter va fi comercializat in Europa, incepand din 2020.

Iata, asadar, o noutate de la Audi, insa nu neaparat un spectaculos modelul la care multi viseaza! Marca germana a prezentat, prin e-tron Scooter, oferta sa de mobilitate urbana usoara, O solutie care nu vine la intamplare, avand in vedere ca Germania a dat mana libera specialistilor in trotinete, in conditiile in care aceasta piata se dezvolta puternic.

Audi lanseaza o platforma pe patru roti, deci diferita de trotinetele clasice, care au doua roti. Constructorul vorbeste de stabilitate si de o miscare lejera a acestei platforme, asemanatoare cu cea a unei placi de surf. Miscarile in genul celor facute de surferi servesc la dirijarea micului e-tron Scooter, ghidonul servind doar la tinere. De remarcat ca e-tron Scooter poate fi manevrat cu doar o singura mana!

Autonomia pare destul de limitata, de doar 20 km, asigurata de bateriile amplasate in ghidon, nu in platforma. Suficient insa pentru trasee scurte in oras, in timpul zilei, insa in cazul unor denivelari si cu un rucsac in spate, aceasta autonomie se reduce.

Audi e-tron Scooter cantareste 12 kg, cu o frana hidraulica pe fata si sistem de recuperare a energiei la franare. Comercializarea ar trebui sa inceapa la sfarsitul lui 2020, la pretul de 2.000 de euro.

Distribuie acest articol!