Bugatti ia in considerare lansarea unui SUV
11.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ideea unui SUV nu este noua la Bugatti, dar pana acum nu parea un subiect de actualitate. Conform celor declarate recent, intr-un interviu acordat de CEO-ul Stephan Winkelmann publicatiei AutomobileMag, Consiliul de Administratie ia in considerare o decizie in acest sens, in urma feedback-ului pozitiv primit de la potentialii clienti.

Winkelmann a declarat ca designul este gata si se asteapta unda verde. Cativa potentiali clienti au vazut schitele si s-au aratat incantati. Insa in acest moment nu exista buget si, implicit, decizie…

Se pune intrebarea de ce nu se incearca lansarea unei superlimuzine sau a unui hipercar cu propulsie electrica, in locul unui SUV. Raspunsul l-a dat acelasi Stephan Winkelmann: „Pentru ca cererea de modele crossover este puternica si nimeni nu produce un CUV (SUV cu arhitectura stil coupe – n.n.) de lux si inalta performanta, situat in segmentul high-end. Si pentru ca din cauza bateriilor este prea devreme pentru un hipercar electric”.

O alta noutate vehiculata de Bugatti este posibila versiune a modelului Chiron realizata special pentru a depasi bariera vitezei de 500 km/h. Desi anterior infirmase zvonurile referitoare la versiunea Chiron SS (SuperSport), Winkelmann admite acum ca „este inca o posibilitate”, insa cu siguranta acum nu este momentul pentru propulsie electrica.

Distribuie acest articol!