Versiuni FR si PHEV pentru varful de lance SEAT Tarraco
29.08.2019
        
Distribuie acest articol!   

SEAT completeaza oferta pentru SUV-ul Tarraco cu o versiune plug-in hibrid si una sportiva, FR. Hibridul plug-in Tarraco este o demonstratie pentru strategia SEAT din domeniul electromobilitatii. Marca va include in portofoliu sase modele SEAT si CUPRA integral electrice sau plug-in hibride, pana la inceputul anului 2021.

„Hibridul plug-in Tarraco ilustreaza foarte bine trecerea SEAT spre o mobilitate durabila, pastrand dinamismul si placerea condusului, tipice modelelor noastre. Tarraco va fi una dintre putinele optiuni cu propulsie plug-in hibrid pe segmentul SUV-urilor de mari dimensiuni, iar asta ne ofera un potential ridicat” a declarat Luca de Meo, presedinte SEAT.

Proiectat si dezvoltat in fabrica din Martorell, SEAT Tarraco va fi produs la fabrica Wolfsburg (Germania), in centrul productiei Grupului Volkswagen. Odata cu introducerea sistemului de propulsie plug-in hibrid, SEAT Tarraco castiga la capitolul eficienta, devenind o alternativa foarte durabila.

Sistemul de propulsie, cu motor pe benzina TSI de 1,4 litri si 110 kW, un motor electric de 85 kW si un pachet de baterii cu litiu de 13 kWh, ofera soferilor posibilitatea de a opta pentru mai multe moduri de conducere. Daca este nevoie, Tarraco plug-in hibrid permite soferului sa conduca in regim pur electric mai mult de 50 km, reducand emisiile la zero sau in moduri de condus care imbina motorul pe benzina si pe cel electric pentru performante sporite.

Puterea totala a sistemului de tractiune este de 245 CP (180kW), cu 400 Nm, oferind modelului Tarraco plug-in hibrid posibilitatea de a atinge o viteza maxima de 217 km/h si capacitatea de a ajunge la 100 km/h de pe loc in doar 7,4 secunde. Important, emisiile de CO2 vor fi de sub 50g/km raportat la testele WLTP.

Introducerea variantei FR pentru modelul Tarraco va creste si mai mult atractivitatea acestui SUV de dimensiuni mari si va oferi masinii un plus de sportivitate.

Designul exterior este unul imbunatatit, cu arcade mai mari pentru roti, spoiler sportiv in spate si jante din aliaj specific de 19 inch, cu optiunea pentru roti de 20 inch prelucrate. Pe langa aceste modificari, grila din fata a versiunii FR incadreaza cu mandrie sigla SEAT. In spate, banda de iluminare care uneste farurile evidentiaza aspectul FR, in timp ce exteriorul vopsit integral intr-o nuanta subliniaza senzatia de dinamism. Sigla Tarraco FR inscriptionata in relief, cu scris de mana, accentueaza sportivitatea modelului.

O noua nuanta – Fura Gray – subliniaza modificarile aduse la exterior, oferind clientilor optiuni suplimentare in personalizarea automobilului. Tarraco a adus imbunatatari si la capitolul siguranta si usurinta in utilizare.

Printre noile optiuni ale masiniise numara si Trailer Assist–aceasta face remorcarea considerabil mai usoara si reduce probabilitatea ca soferiisa intampine dificultati cand parcheaza. In plus, cu optiunea Parking Heater permite incalzirea rapidaa motorului si masinii in sezonul rece, Tarraco devine un model si mai practic.

Lansarea versiunii FR si a variantei cu motorizare plug-in hibrid pozitioneaza SEAT Tarraco drept unul dintre cele mai sportive si mai eficiente modele de pe segmentul SUV-urilor mari, combinand sisteme de conectivitate de ultima generatie cu sisteme de confort si asistenta, design si stil. Demararea productiei versiunii FR si a celei PHEV va avea loc pe parcursul anului 2020.

Versiunile FR si PHEV ale SEAT Tarraco vor fi prezentate oficial peste putin timp, la Salonul Auto de Frankfurt (IAA) 2019.

Sursa: comunicat de presa SEAT si Porsche Romania

Distribuie acest articol!