Bugatti Chiron este primul automobil care a depasit viteza de 300 mile/ora
04.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti Chiron este primul automobil care depaseste borna simbolica de 300 mile/ora. Performanta a fost realizata recent, pe un circuit german. Hypercar-ul a atins 304,773 mile/ora, ceea ce inseamna in sistemul metric 490,484 km/ora.

Asadar, ne apropiem de depasirea unei alte stachete simbolice, cea de 500 km/h. Reamintim, precedentul record inregistrat de Chiron era de 420 km/ora.

Bugatti este implicat de mai multi ani in cursa de doborare a recordului de viteza. Socotelile i-au fost incurcate de americanii de la Hennessey si de constructorul suedeze Koenigsegg. Ultima creatie a lui Hennessey, Venom F5, a promis o viteza maxima de 300 mile/ora, dar nu a demonstrat-o inca si pe pista.

Bugatti le-a luat-o inainte tuturor, chiar daca in ultima perioada a abordat o pozitie laconica pe acest subiect, din care se intelegea mai degraba ca doborarea recordului de viteza nu mai reprezinta o prioritate.

La volanul unui Chiron special pregatit si vopsit in negru si orange s-a aflat Andy Wallace, pilotul de oficial de teste de la Bugatti, invingator la Le Mans din 1988. Trebuie subliniat ca vehiculul utilizat este „un prototip aproape de cel aflat in productie”, dupa cum a declarat constructorul. Masina are o caroserie diferita de cea a unui Chiron „normal”, cu partea din spate modificata si prize de aer supradimensionate.

Distribuie acest articol!