CNR, Raliul Iasiului 2019: Victorie pentru Porcisteanu
07.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Vali Porcisteanu a bifat a doua victorie stagionala, reusind sa se impuna in Raliul Iasiului, a sasea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Dupa ce a abandonat in prima zi, Simone Tempestini s-a intors prin regula de super rally si a castigat toate cele cinci probe de duminica.

Pilotul de la DTO Rally Team a profitat rand pe rand de abandonurile celor care se aflau inaintea sa si a reusit sa isi consolideze pozitia de lider pana la finalul raliului. Tempestini si Adrian Raspopa au abandonat in prima zi, in timp ce Bogdan Marisca a fost nevoit sa se declare invins din probeleme tehnice in proba speciala numarul 7.

Cu trei victorii pe probele speciale, Porcisteanu a fost mai rapid cu 01:25,2 fata de Dan Girtofan, care a incheiat al doilea. Girtofan a bifat astfel al 10-lea podium consecutiv in competitiile interne. Al treilea timp al Raliului Iasului a fost inregistrat de Catalin Grigoriu. Este primul podium la general din cariera bacauanului, care isi facea debutul ca pilot in CNRD chiar la Iasi, in urma cu 4 ani.

Revenit duminica prin regula super rally, Simone Tempestini nu a mai avut nicio sansa in clasamentul general, insa a fost declarat castigatorul zilei, impunandu-se in toate cele 5 probe, la care se adauga si bonusul din power stage.

Confruntarile decisive pentru titlul absolut dintre Vali Porcisteanu, Dan Girtofan si Simone Tempestini se vor da la Transilvania Rally (27-28 septembrie) si la Raliul Brasovului (18-19 octombrie).

Inaintea ultimelor doua etape, Porcisteanu a strans 193,4 puncte, in timp ce Girtofan, aflat pe pozitia secunda, are 191, iar pe 3 se afla Tempestini cu 148,2 puncte. Clasamentul final se realizeaza pe sistemul N-2, unde N este numarul total de etape. Marele avantajat este Tempestini, care are doua etape cu 0 in acest moment.

Sursa: comunicat de presa FRAS

Distribuie acest articol!