DBX, primul SUV Aston Martin, va avea un motor V8 de 550 CP
27.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Primul SUV din istoria Aston Martin isi va incepe cariera avand sub capota un impresionant motor V8 de 550 CP. DBX este asteptat sa fie dezvaluit pana la finele acestui an.

Aston Martin este pe cale sa incheie pregatirea de productie a modelului DBX. Constructorul britanic insista asupra sportivitatii primului sau SUV, una demna de acest blazon. Elocvent in acest sens este faptul ca DBX a parcurs deja numeroase tururi pe Nürburgring, iar timpii scosi au fost constant sub 8 minute.

Pe acelasi circuit, un Mercedes GLC 63 AMG S a fost inregistrat cu timpul de 7’49”. Ei bine, DBX si respectivul Mercedes au in comun motorul, un V8 biturbo de 4.0 litri, de origine Mercedes. Aston Martin a confirmat recent acest detaliu.

Motorul de 510 CP doteaza deja modelele Aston Martin Vantage si DB11. In cazul SUV-ului DBX, puterea a fost marita pana la 550 CP, iar cuplul maxim este de 700 Nm. Viteza maxima va fi de 290 km/h. Constructorul britanic a mai anuntat ca, pe Nürburgring, SUV-ul sau a fost mai rapid decat Vantage, pe viraje. Mai mult, franele sunt mai eficiente decat cele de pe DBS Superleggera, varful modelelor GT de la Aston Martin.

Distribuie acest articol!