Mercedes Simplex, intr-o reinterpretare moderna
18.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Intoarcerile in timp, prin crearea unor modele moderne, pornind de la figuri emblematice ale industriei auto, sunt motive de incantare pentru fani si, deseori, subiecte de aprigi controverse intre conservatori, pe de-o parte, si cei deschisi la reinterpretari moderniste, pe de alta. Este si cazul insolitului Vision Mercedes Simplex, o reinterpretare moderna, la nivelul anului 2019, a legendarului Mercedes Simplex. Celebrul Simplex este adus la zi prin acest concept electric.

Mercedes a prezentat Vision Mercedes Simplex ca pe o „sculptura” creata de designerii sai drept reinterpretare moderna a modelului Simplex. Creat de Daimler in 1901, acest model a contribuit masiv la demonstrarea capacitatiilor automobilului cu motor. Conceptul reia ahitectura clasica a acestuia, integrand insa un mare numar de elemente high-tech.

Rotile transparente si detasate de caroserie incadreaza o structura monobloc. In fata, un panou de afisaj digital inlocuieste calandrul. Partea din fata este de culoare alba, iar cea din spate este neagra, pentru a evoca demarcatia vizibila de pe masina originala. O linie fina orizontala, luminoasa, separa in mod vizibil partea din spate.

Bancheta este imbracata in piele albastra, cu referire la Costa de Azur, pentru ca Vision Simplex este prezentat la centrul de design al Mercedes de la Sophia-Antipolis. Plansa de bord este minimalista si afiseaza informatii esentiale, in functie de situatie.

Desi Mercedes nu a facut precizari asupra motorizarii, ne putem imagina un propulsor 100% electric.

Distribuie acest articol!