Model 3 in Europa - de la impresii subiective, la statistici
19.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

In timpul unei recente calatorii in Scandinavia am remarcat un numar mult mai mare de automobile electrice, mai ales Tesla Model 3, decat in februarie, cand am parcurs traseul in directia Timisoara.

Ca sa intelegem mai exact daca a fost doar o impresie subiectiva sau o realitate bazata pe un numar crescut de inmatriculari, am apelat la sursa noastra de incredere: EV sales.

In cele trei tari vizitate, Danemarca, Suedia si Norvegia, vanzarile de Model 3 au inceput la mijlocul lunii februarie, prin urmare era firesc sa nu le fi intalnit pe sosele la drumul spre Romania.

Dar dupa 15.624 de inmatriculari, Model 3 este vizibil peste tot si sansele sa intalnesti unul, chiar de aceeasi culoare, intr-o parcare sau la statia de incarcare, au crescut considerabil.

Cumuland evolutia cu alte trei piete mari pentru automobile electrice in Europa, Olanda, Germana si Elvetia, graficul inmatricularilor din primele opt luni ale anului arata fara nicio indoiala succesul Model 3 (si) in Europa.

Pana la aparitia unor modele concurente produse de marile firme europene in numar suficient de mare, este previzibil ca mai mult de 100.000 de Model 3 vor circula pe soselele batranului continent.

Ioan Peia

Distribuie acest articol!