Oferta de automobile electrice si hibride se va tripla in urmatorii 3 ani
15.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

In prezent exista in jur de 60 modele de automobile electrice sau hibride reincarcabile, disponibile in Europa. Oferta ar trebui sa depaseasca 200 de modele in 2021, conform previziunilor celor de la Transport & Environment (T&E), cu o puternica dominatie a Grupului Volkswagen.

Anunturile constructorilor privind lansarea de modele hibride reincarcabile sau electrice s-au multiplicat in ultimul timp, dar deocamdata nu se vad prea multe rezultate. Conform T&E, datele ar trebui sa se schimbe rapid. In trei ani, intre 2018 si 2021, oferta ar trebui sa depaseasca 200 de modele electrice si hibride reincarcabile.

Un studiu realizat de T&E arata cum va progresa oferta: Volkswagen va domina concurenta, mai ales gratie numeroaselor marci care compun grupul. Grupul PSA ar urma sa fie pe pozitia a doua, datorita ofensivei de electrificare de la Opel, Peugeot, Citroën si DS.

La Ford, in schimb,  nu se vor afla decat 4 modele reincarcabile in catalog, in 2021. Putin, daca ne gandim la atingerea obiectivelor de CO2 in Europa. Studiul T&E pare cam pesimist, avand in vedere ca Ford a lansat deja versiuni hibrid reincarcabile pe cateva dintre utilitarele sale.

Studiul arata si intarzierea Jaguar Land Rover, grup penalizat pentru dependenta prea mare de diesel, avand in vedere ca acest tip de motorizare se afla in scadere in Europa, din 2015. Grupul englez prevede investitii puternice in Regatul Unit, prin convertirea uneia din uzinele sale, pentru dezvoltarea unor modele electrificate.

Sursa: Transport & Environment

Distribuie acest articol!