Acesta este primul monopost Porsche 100% electric: 99X Electric
16.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Porsche a dezvaluit monopostul cu care isi va face debutul in Formula E. Masina, numita Porsche 99X Electric, va avea culorile alb, negru si rosu. TAG Heuer va fi partenerul principal, iar printre sponsori se regasesc Vodafone, ExxonMobil si Hugo Boss.

„Cu lansarea lui Porsche 99X Electric, atingem o etapa importanta, prin intrarea echipei de uzina Porsche in Formula E. Sunt foarte mandru de echipa noastra, care a aratat o mare implicare in proiectul Formulei E. Acum sunt foarte nerabdator sa vad Porsche 99X Electric pe grila de start”, a declarat Fritz Enzinger, vicepresedintele Porsche Motosport.

Porsche mizeaza pe pilotul Neel Jani, care a participat la dezvoltarea conceptului, caruia i s-a alaturat André Lotterer. Brendon Hartley a participat si el la teste, dar a plecat in cele din urma la Dragon.

In Formula E, sasiul si bateria sunt comune, insa fiecare echipa isi dezvolta propriul sistem de propulsie si anumite subansamble, precum amortizoarele. Motorul electric a concentrat mare parte din eforturile echipei Porsche, in ultimele luni. Constructorul s-a retras din categoria P1 a competitiilor de anduranta pentru a materializa acest proiect, pastrand mai multe persoane din vechea echipa.

„Analizand situatia, putem spune ca am pus fundatia angajamentului Porsche in Formula E, in timp ce lucram la proiectul LMP1”, explica Malte Huneke, responsabil al proiectului Formula E de la Porsche. „Am profitat de experienta acumulata in aceasta perioada de dezvoltare a sistemului de propulsie in Formula E. Am facut tot ce depindea de noi pentru a concepe o propulsie la cel mai inalt nivel de eficacitate”.

Testele din presezon vor avea loc intre 16 si 19 octombrie 2019, pe circuitul de la Valencia, Spania. Sezonul va debuta pe 22 noiembrie, la Ad Diriyah, in Arabia Saudita.

Distribuie acest articol!