Pe cand primul SUV coupé de la Volkswagen?
11.09.2019
        
Distribuie acest articol!   

Raspunsul la intrebarea din titlu ar putea fi: mult mai repede decat ne-am astepta! Conform unor zvonuri care circula de la o vreme in presa de specialitate din Germania, care citeaza surse din interiorul companiei, primul SUV coupe de la Volkswagen isi va face debutul pana la finele anului 2020.

Dupa cate se pare, va fi o versiune derivata din micul T-Cross, SUV-ul dezvoltat pe platforma lui Polo. Ar urma sa fie primul SUV coupe al marcii Volkswagen si primul model SUV coupe din segmentul citadinelor.

Asadar, platforma tehnica pentru viitorul T-Cross Coupé va fi o versiune a sistemului modular transversal al grupului Volkswagen, MQB A0. Pe baza acestuia au fost dezvoltate mai multe modele din grup, precum Audi A1 si Audi Q2, Seat Arona, Seat Ibiza si Skoda Scala, Volkswagen Polo si, bineinteles, Volkswagen T-Cross.

Vizual, coupe-ul se va diferentia prin pavilionul plonjat spre spate si stalpul C mai inclinat. Ca lungime, ar trebui sa fie mai mare si sa acopere “pauza” de 124 milimetri dintre T-Cross și T-Roc. Luand un exemplu din grupul Volkswagen, Audi Q2, care are o lungime de 4.191 milimetri, ar trebui să servească drept model pentru T-Cross Coupé.

Pentru un plus de sportivitate, este de asteptat sa regasim motorul de 1,5 litri benzina in 4 cilindri de 150 CP, care actualmente nu apare in oferta T-Cross. Acesta se va alatura agregatului de1,0 litri benzina in 3 cilindri de 115 CP și celui diesel de 1,6 litri si 95 CP.

Distribuie acest articol!