A abandonat Hyundai piata americana de automobile electrice?
15.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

E greu de crezut ca poate aduce liniste sufleteasca, daca asteptati de prea multa vreme livrarea unui Hyundai Ioniq sau Kona electric in Romania, dar nici pe piata americana cele doua modele foarte indragite nu au mai ajuns, dupa primele noua luni din 2019, in top 10.

Poreclite „unobtainium” pe blogurile pasionatilor de automobile electrice din SUA, Ioniq si Kona a fost livrate doar in California, dar in cantitati atat de mici, incat nu pot figura in clasamente la nivel national, asa cum apar in vanzarile europene.

Sursa informatiilor: EVsales

In lipsa unor concurenti activ implicati in productia si vanzarea de autovehicule electrice, Tesla domina categoric clasamentul, cu 57% din inmatricularile de EV, insumand toate cele trei modele. In categoria 100% electric mai sunt doar alte doua modele produse in SUA, Chevy Bolt in Michigan si Nissan Leaf in Tennessee.

Sursa informatiilor: EV sales

In acest context, de dominatie categorica, este mai interesant de urmarit pozitia obtinuta la finalul anului de Model 3 in clasamentul tuturor automobilelor (categoria sedan), dupa primele 9 luni fiind pe pozitia a cincea, destul de aproape de Ford Fusion, cel mai bine vandut sedan al firmei din Motor City.

db

Distribuie acest articol!