BMW prezinta M8 Gran Coupé
09.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

BMW M8 in versiunile Gran Coupé si Competition Gran Coupé imbina performantele de supercar cu un design spectaculos de coupé de lux cu patru usi care ofera un confort remarcabil pentru patru pasageri. Sunt doua masini sport cu patru usi, de inalta performanta, pregatite sa extinda portofoliul de modele BMW M GmbH in segmentul de lux.

Noile modele cu patru usi, de inalta performanta, sunt derivate direct din noul BMW M8 Coupé si au fost dezvoltate alaturi de versiune de competitie BMW M8 GTE. Trenul de rulare, sasiul si aerodinamica acestora au fost adaptate pentru a se potrivi conceptului distinctiv al noului model, totul fiind bazat pe testele extinse de la centrele BMW Group, precum si pe Nürburgring si alte circuite.

Noile BMW M8 Gran Coupé si BMW M8 Competition Gran Coupé vor avea premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, din noiembrie 2019. Lansarea pe piata mondiala va incepe in aprilie 2020, inclusiv in România, in oferta de lansare fiind inclus si BMW M8 Gran Coupé First Edition in editie limitata.

Livrarea puterii emblematica pentru motoarele BMW M este unul din atuurile propulsorului V8 ce echipeaza noul BMW M8 Gran Coupé. Motorul cu opt cilindri, capabil sa urce in turatii, cu tehnologie M TwinPower Turbo care foloseste doua turbine twin scroll amplasate in V-ul cilindrilor. Puterea maxima dezvoltata este de 441 kW/600 CP pentru BMW M8 Gran Coupe si 460 kW/625 CP la noul BMW M8 Competition Gran Coupé, ambele livrate la 6000 rpm. Vârful de cuplu este de 750 Nm, livrat intre 1800 si 5600 rpm pentru BMW M8 Gran Coupé si 1800 si 5800 rpm pentru BMW M8 Competition Gran Coupé. Motoarele M sunt sustinute de un sistem de evacuare sport si transmisie M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic. Noul BMW M8 Gran Coupé accelereaza de la 0 la 100 km/h in 3,3 secunde, in timp ce noul BMW M8 Competition Gran Coupé sprinteaza in 3,2 secunde. Sprintul 0-200 km/h este realizat in 11,2 secunde, respectiv 11 secunde de cele doua modele de inalta performanta.

Ampatamentul modelelor Gran Coupé este mai lung cu 200 de milimetri fata de cel al variantelor cu doua usi ale noului BMW M8. Aceasta aduce un spatiu exceptional in compartimentul spate.

Echiparea standard exclusiva a noilor BMW M8 Gran Coupé si BMW M8 Competition Gran Coupé include faruri LED adaptive cu BMW Laserlight, BMW Head-Up Display specific M, scaune M sport, Driving Assistant si Parking Assistant. Cele mai noi evolutii in domeniile operarii si conectivitatii pot fi savurate impreuna cu BMW Live Cockpit Professional disponibil standard, completat cu sistem de navigatie si Asistent Personal Inteligent BMW.

Sursa: comunicat de presa BMW Group Romania

Distribuie acest articol!