Brexit: Nissan ar putea opri productia de SUV-uri din Anglia
20.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai mare uzina de automobile din Anglia ar putea pierde un nume important: Nissan ia in calcul sa renunte la productia modelelor Qashqai si Juke la Sunderland, daca Brexit va avea loc fara acord. In acest context, Spania ar putea recupera productia modelului Qashqai.

Nimic nu s-a decis inca, iar constructorii sunt in asteptarea deciziei Marii Britanii si a parlamentului englez, privind Brexit. Asteptand ca Boris Johnson sa ajunga la o intelegere cu deputatii, marcile de automobile prezente cu fabrici dincolo de Canalul Manecii isi pun numeroase intrebari asupra viitorului, mai ales in cazul unui Brexit dur, fara acord cu Uniunea Europeana.

Nissan, in cazul producerii scenariului „catastrofal”, ar putea sa mute productia modelelor Qashqai si Juke in afara Angliei. Primul ar merge in Spania, conform unei surse anonime citate de Automotive News, iar al doilea ar putea fi transferat tot in Europa, dar nu se stie inca in ce tara.

Trebuie precizat ca uzina Nissan de la Sunderland este cea mai mare capacitate de asamblare a automobilelor din Regatul Unit. Pierderea modelelor Qashqai si Juke ar ar fi fatala pentru aceasta uzina, un adevarat dezastru social.

Amenintarea unei delocalizari este tot mai posibila pentru Qashqai, care va fi reinnoit intr-un viitor apropiat. Nissan trebuie sa ia o decizie rapida: sa-si puna la punct uzina engleza pentru asamblarea noii generatii sau sa mute productia in alta parte.

Distribuie acest articol!