Ford lanseaza, la Craiova, productia noului Puma
08.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ford marcheaza astazi inceputul productiei de serie a noului Ford Puma, la uzina din Craiova, pentru a raspunde cererii clientilor din segmentul cu cea mai rapida crestere din industria auto.

Oferit cu tehnologia avansata de propulsie electrica EcoBoost Hybrid de 48 de volti, noul crossover compact inspirat din gama SUV-urilor este primul vehicul hibrid fabricat in Romania.

Ford Puma a fost dezvaluit la sfarsitul lunii iunie a acestui an si se alatura gamei extinse de SUV-uri si de crossovere Ford din Europa, inclusiv Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge si noul Explorer Plug-In Hybrid.

„Noua Puma reprezinta urmatorul capitol din filosofia de design a Ford centrata pe om, care va consolida marca Ford in Europa in ceea ce priveste calitatea, multitudinea de tehnologii si placerea de a conduce”, a declarat Stuart Rowley, presedintele Ford Europa, aflat astazi la fabrica de la Craiova. „Nu am nicio indoiala ca Puma va avea un succes urias in toata Europa”.

Pentru a sustine productia noului model Puma, Ford a demarat inca de anul trecut un amplu proces de angajare a aproximativ 1.700 de oameni si a investit aproximativ 200 de milioane de euro in uzina sa din Craiova. Investitia totala a Ford la Craiova se ridica la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei in 2008.

Printre variantele distinctive se numara sportivul Puma ST-Line inspirat din gama Ford Performance si eleganta varianta Puma Titanium X – prezentata pentru prima data luna trecuta la Salonul Auto de la Frankfurt, Germania.

Ford Romania are in prezent aproximativ 6.000 de angajati care, pentru prima data de la preluarea uzinei din Craiova in 2008, vor fabrica in paralel doua vehicule. In plus, volumele anticipate de productie pentru modelele EcoSport si Puma, fac ca Fabrica de Asamblare Vehicule sa lucreze pentru in trei schimburi. Fabrica de Motoare de la Craiova continua sa lucreze in trei si patru schimburi, producand mult-premiatul motor Ford de 1.0 litri EcoBoost, in variantele 95 CP, 125 CP, 125 CP mHEV si 155 CP mHEV.

Noul Ford Puma este unul dintre cele 17 vehicule electrificate pe care Ford le va lansa in Europa pana in 2024, din care 8 vor fi lansate in anul 2019. La inceputul acestui an, Ford a anuntat ca fiecare nou autoturism pe care il va lansa va include o optiune electrificata – mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric – oferind una dintre cele mai cuprinzatoare game de optiuni electrificate pentru clientii europeni. Ford se asteapta ca motoarele electrice sa reprezinte mai mult de jumatate din vanzarile de autoturisme ale companiei pana la sfarsitul anului 2022.

In prezent, mai mult de unul din cinci vehicule Ford vandute in Europa este SUV, iar vanzarile au crescut cu peste 19% in 2018. Noul Puma va fi disponibil spre vanzare la sfarsitul acestui an si va fi comercializat pe toate pietele europene Ford.

Sursa: comunicat de presa Ford Romania

Distribuie acest articol!