Tesla Model 3 continua dominatia globala la inmatricularile de automobile electrice, dupa primele opt luni din 2019
06.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Statisticile compilate de diversi analisti referitor la automobile electrice pe pietele lumii, dovedesc fara echivoc ca un numar tot mai mare de cumparatori se decid sa adopte mobilitatea electrica.

Lipsa diversitatii de modele si productia mai mica decat cererea au denaturat sistematic perceptia publica despre cat de indragite si cautate sunt automobilele electrice.

Liderii industriei globale par si ei surprinsi de cererea in continua crestere, dupa cum arata o afirmatie recenta a lui Jean-Pillippe Imparato, CEO Peugeot. Pentru noul model electric Peugeot e-208, planificarea initiala a productiei a fost de 10% din totalul gamei 208, dar pe baza inscrierilor la modelul electric, cererea pare sa fie dubla.

Intre timp, Tesla isi vede de drum si cu productia dintr-o singura fabrica, din California, domina clasamentele de inmatriculari din SUA, Europa si pe plan global, in primele opt luni din 2019.

Sursa informatiilor: EVsales

Cat de mult inaintea tuturor va fi Tesla la finalul anului, dupa inceperea productiei la noua fabrica din Shanghai, ramane doar o chestiune statistica. Pana atunci sa remarcam ca producatorii din afara Chinei au crescut livrarile, sapte modele de automobile electrice din top 15 fiind asamblate in afara Chinei.

db

Distribuie acest articol!