Salonul Auto de la Tokyo 2019 - principalele noutati
28.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Marcata de numeroase absente, insa cu producatorii japonezi veniti in corpore, editia din acest an a Salonului de la Tokyo scoate la rampa numeroase premiere spectaculoase. In cele ce urmeaza, va propunem o scurta trecere in revista a celor mai semnificative noutati nipone.

Ariya Concept de la Nissan este un SUV electric inspirat de IMx, cu un design ce pare gata pentru productia de serie, gabaritul sau fiind apropiat de cel al lui X-Trail. Spre deosebire de conceptul IMx, remarcam partea frontala mult mai rotunjita, cu o capota mai scurta si cu un plafon inclinat.

Una dintre cele mai asteptate noutati de la Tokyo este primul model electric de serie de la Mazda. Insa deocamdata nu este… chiar de serie, pentru ca se numeste MX-30 Concept. Acest SUV pare gata sa intre in productie, dar ramane inca un model misterios. Portierele din spate se deschid in sens opus celor din fata, ca in cazul modelului RX-8, care pare sa confirme prezenta unui motor rotativ, care sa prelugeasca autonomia. Numele MX pare sa indice caracteristica sa sportiva, ca si partea din spate inclinata, care evoca un coupe. In aceeasi nota, calandrul este micsorat.

Noua Honda Jazz, numita Fit in Japonia, are un look diferit de cel al predecesoarei. O varianta crossover este de asemenea prevazuta, cu o plansa de bord minimalista. Propulsia hibrid se bazeaza pe doua motoare electrice.

Un alt hibrid, dotat cu un generator termic cu turbina, este conceptul MI-Tech, de la Mitsubishi. Acesta este un SUV cabrio, cu un design masiv si angular.

Cat despre noul Subaru Levorg, are o silueta care a evoluat putin, insa are un design mai agresiv.

Distribuie acest articol!