Volkswagen Passat si Skoda Superb vor fi produse in Turcia
12.10.2019
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen anticipeaza o cerere importanta pentru vehiculele sale electrice. De aceea, productia viitoarei generatii Passat si Skoda va migra din Germania si Cehia spre Turcia.

Volkswagen reorganizeaza productia pentru doua dintre cele mai vandute sedanuri de clasa medie din grup. Gigantul german vrea sa „elibereze spatiu” pentru electrificarea gamei, in cadrul unor structuri de productie de la Emden, din Germania, si Kvasiny, in Cehia. In acest caz, Volkswagen Passat si Skoda Superb vor fi produse in Turcia.

Noua uzina hi-tech a Grupului Volkswagen, situata la Izmir, va fi perfect adaptata pentru aceste modele. Grupul Volkswagen va investi in aceasta uzina aproape 995 milioane de euro, ceea ce inseamna ca ar trebui sa produca aici 300.000 de vehicule pe an si sa asigure 400 de locuri de munca.


UPDATE 15 octombrie 2019. Grupul Volkswagen a anuntat ca a suspendat decizia de a construi uzina din Turcia, invocand faptul ca este îngrijorat de situatia din regiune. Este vorba de ofensiva lansata recent de Turcia, in nord-estul Siriei, contra militiilor kurde, miscare criticata de UE si de SUA.

Distribuie acest articol!