Bun venit in universul electromobilistic Ford Mach-E!
18.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Lansarea noului Ford Mach-E, cu ocazia Salonului de la Los Angeles, este un moment de mandrie pentru echipa din Motor City, acolo unde „s-au pus rotile pe sosea”, dupa cum afirma Bill Ford, presedintele companiei.

In prezenta invitatilor, Bill Ford a depanat istoria celui mai de succes model sport american, Ford Mustang, care dupa lansarea in 1964 a ajuns la 10 milioane de exemplare produse pana in 2018. Afirmand ca pana nu de mult dorinta de performanta si grija pentru mediu erau la poli opusi, Bill Ford ne asigura ca Mach-E ofera „performanta fara mustrari de constiinta pentru viitoarea generatie”.

Ford Mustang a devenit de-a lungul anilor un simbol pentru cei trei 3 F „fast, fun, freedom” si a aparut in peste 300 de filme. Ideea de a largi familia Mustang cu un SUV a fost pe cat de riscanta, pe atat de tentanta pentru echipa de proiectare, care a primit o mana de ajutor de la echipa care se ocupa de proiectele speciale destinate curselor auto.

Varianta GT

Jim Hacket, CEO Ford, a insistat in prezentarea sa pe noua generatie a sistemului de comunicare si conectivitate Ford Sync, cu comenzi vocale si navigatie integrata, capabila sa gaseasca statiile de incarcare.

Mach-E va putea fi incarcat la una din cele 12.500 de statii cu care Ford a incheiat contracte pe continentul nord-american, iar in Europa la statiile din reteaua rapida Ionity.

Varianta GT, in centrul imaginii

Din putinele informatii tehnice prezentate in timpul lansarii reiese ca Mach-e va fi o masina cu performante de varf, acceleratia 0-100 km/h sub patru secunde pentru varianta GT (in centrul imaginii) si autonomie 480 km pentru varianta cu tractiune spate.

Interesant accentul ca Mach-E nu are nevoie de cheie, datorita comunicarii cu smartphone-ul si ca va beneficia de actualizari de soft OTA (over the air). Chiar daca acestea sunt premiere pentru Ford, in universul electromobilitatii au devenit aspecte asteptate si de la sine intelese, dupa introducerea facuta de Tesla.

Dupa prezentarea modelelor pentru public, Bill Ford a tinut sa mai precizeze o data ca Mach-E nu inlocuieste Mustang, dar intregeste familia celui mai bine vandut automobil sport american, cu un nou model care ofera „libertate de benzinarie si schimb de ulei” pentru o noua generatie.

In aplauzele participantilor, stranepotul intemeietorului concernului Ford a declarat: „Detroit-ul poate sa schimbe lumea din nou!” si a anuntat deschiderea inscrierilor pentru Mach-E.

CLICK AICI pentru comunicatul de presa Ford

Dan Boboescu

Distribuie acest articol!