Fisker incearca un comeback cu un SUV electric: Ocean
06.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Dupa o perioada in care a fost destul de discret, Fisker revine pe piata cu Ocean. Noul SUV electric, care se vrea concurent pentru Tesla Model Y, are o autonomie confortabila si un pret in media segmentului.

Fisker incearca un comeback, in care mizeaza pe un SUV verde. Marca fondata de olandezul Henri Fisker revine pe piata cu Ocean, un SUV compact, de aproximativ 4,70 m lungime, cu baterii de 80 kWh si panouri solare pe pavilion, pentru a prelungi autonomia de 400 km in conditii reale de rulaj.

Fisker a anuntat ca panourile solare vor permite recuperarea a 1.600 km de autonomie intr-un singur an. Date destul de dificil de verificat, insa par mult mai viabile, comparabil cu ce au reusit altii, cu astfel de idei.

Un detaliu interesant este legat de materiale: o buna parte a interiorului, in special tapiteria, are drept materie prima materiale de origine vegetala si reciclabile (plastic recuperat din oceane).

Fisker Ocean este deocamdata un concept, comenzile urmand sa fie deschise cat de curand, la un pret de interesant, de 40.000 de dolari, in SUA. Primele livrari nu vor avea loc inainte de 2021, dovada faptului ca mai sunt inca multe de facut, mai ales in privinta productiei.

Distribuie acest articol!