Grupurile PSA si FCA iau in calcul o posibila fuziune
01.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Grpurile PSA (Peugeot Citroen Opel) si FCA (Fiat Chrysler Automobiles) iau in calcul o posibila fuziune. Stirea a fost data publicitatii de Wall Street Journal, fiind confirmata oficial de cei doi constructori, care au recunoscut ca intentioneaza sa creeze un „important grup auto mondial”.

Conform publicatiei americane, mai multe optiuni se afla actalmente pe masa, printre care si o fuziune cu participatiune egala. Presedintele PSA, Carlo Taveras s-ar putea afla in fruntea acestei societati nou formate, alaturi de John Elkann, presedintele FCA.

O alianta intre gigantul francez si concurenta sa italo-americana ar putea da nastere celui de-al patrulea mare grup auto mondial, dupa Volkswagen, Alianta Renault – Nissan – Mitsubishi si Toyota, si in fata lui General Motors. In Europa, acest gigant ar putea avea acelasi volum de vanzari anuale ca Volkswagen. Portofoliul ar fi compus din marci variate, ca Citroën, Opel, Maserati, Jeep sau Dodge si ar putea sprijini reintoarcerea lui Peugeot in America de Nord.

Grupul PSA pare sa se strecoare prin bresa lasata deschisa de compatriotul si rivalul Renault, dupa esecul tentativei de fuziune intre acesta si FCA, din iunie, anul acesta. Lipsa de sustinere din partea statului francez si a lui Nissan, ambii actionari la Renault, a facut ca acest proiect sa fie oprit, chiar daca discutiile erau destul de avansate.

Ideea unei apropieri intre PSA si FCA a mai fost evocata cu ceva timp in urma, anul acesta. In martie, la Salonul de la Geneva, Carlos Tavares (foto) a comentat zvonurile referitoare la fuziune, declarand ca: „visele nu au limite”.

Distribuie acest articol!