Incident stanjenitor pentru Elon Musk, la prezentarea modelului Tesla Cybertruck
24.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Lucrurile nu merg intotdeauna ca pe roate, nici macar in momentele minutions pregatite dinainte, ca de pilda prezentarea unei noutati. Intre o demonstratie triumfalista si un esec stanjenitor, uneori nu este decat un pas, iar ghinionul nu ocoleste casele mari. A patit-o pana si Elon Musk, zilele trecute, cand geamurile ultra-rezistente de la noul Tesla Cybertruck pur si simplu au cedat in timpul unei demonstratii.

Tesla a dezvaluit oficial noul sau pick-up electric, Cybertruck. Masina a facut senzatie datorita look-ului nonconformist. Totusi, incercarea de a demonstra un argument de vanzare nu s-a derulat asa cum a fost prevazut, in cadrul evenimentului de prezentare.

Constructorul american a promis un vehicul robust, gratie materialelor utilizate pentru caroserie si la geamuri. Dorind sa demonstreze ca geamurile sunt ultra-rezistente, Musk a cerut unui colaborator sa arunce cu un obiect intr-un geam lateral. Asa cum era stabilit, colaboratorul a aruncat o bila de metal. Rezultatul a fost lamentabil: sticla s-a fisurat.

Destul de increzator in ciuda acestui prim esec si nedorind sa incheie intr-o nota falsa, Musk a cerut reluarea operatiunii pentru un alt geam. Rezultatul a fost acelasi. Destul de jenat, responsabilul cu aruncatul bilei a subliniat ca, totusi, geamurile nu au fost strapunse. O tentativa de a relaxa situatia, insa gluma nu prea a fost gustata de audienta.

Musk a recunoscut ca mai este loc pentru imbunatatiri. Cybertruck va intra in productie la finalul lui 2021, asa ca timp este suficient ca problema sa fie remediata.

Pe de alta parte, acesta nu este nici primul si, mai mult ca sigur, nici ultimul rateu consemnat intr-un astfel de moment. O situatie oarecum similara s-a petrecut, de pilda, in 2010, cand Volvo a pregatit o demonstratie in fata jurnalistilor. Un Volvo S60 a rulat cu 35 km/ora spre un camion de 38 de tone aflat in stationare. Sistemul de franare automata in caz de coliziune, pus la punct de Volvo si revolutionar la acea vreme, ar fi trebuit sa identifice iminenta impactului si sa franeze in timp util, evitand coliziunea. Din pacate, nu s-a intamplat asa, iar limuzina a intrat in plin in spatele camionului, spre amuzamentul general al invitatilor. Ulterior, Volvo a precizat motivul esecului: o banala baterie descarcata.

Distribuie acest articol!