Noul Q3 Sportback, primul crossover compact de la Audi, este disponibil si in Romania
15.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Audi isi completeaza gama de modele cu un SUV compact, cu forme de coupé. Noul Q3 Sportback este un model care imbina cu succes avantajele oferite in viata de zi cu zi de un SUV, precum alura impunatoare si confortul, cu eleganta sportiva si agilitatea in manevrabilitate specifica unui coupé.

Linia joasa a plafonului se continua armonios cu montantii D si se incheie cu eleronul de la nivelul plafonului. In partea din spate, sculpturala, ies in evidenta numeroase efecte care atrag, avand la baza un joc de lumini si umbre. Luneta joasa, flancata de elemente aero si de bara de protectie sportiva, marcata de prizele de aer, accentueaza placut latimea modelului. Versiunea de top beneficiaza de tehnologie Matrix LED cu lumini de drum adaptive, soseaua fiind iluminata inteligent, cu lumina ajustata in functie de situatie.

Pasagerii noului Q3 Sportback beneficiaza de mai mult spatiu si variabilitate. Masina are o lungime de 4,50 m, latimea de 1,84 m, inaltimea de 1,56 m si un ampatament de 2,68 m. Scaunele din spate pot fi mutate longitudinal pe o distanta de 130 mm, chiar si in dotarea standard, iar scaunele din fata ofera ocupantilor o pozitie sportiva si confort ridicat, putand fi ajustate electric si incalzite. In functie de nivelul de dotare, scaunele sportive pot avea cusaturi contrastante si benzi colorate pe lateral.

Echiparea de baza include un panou digital de instrumente cu ecran tactil integrat cu diagonala de 10,25 inchi. Acesta poate fi folosit de sofer si cu ajutorului volanului multifunctional. Sistemul de navigatie MMI plus din varianta de top permite ca afisarea sa fie realizata pe Audi virtual cockpit, solutie care vine cu multe functii aditionale.

Universul digital este completat de o unitate de comanda pe baza de limbaj natural, masina putand intelege comenzile rostite liber, fara propozitii predefinite. Sistemul este capabil sa recunoasca preferintele soferului, in functie de calatoriile anterioare frecvente.

Alaturi de MMI navigation plus, serviciile online Audi connect sunt disponibile la viteze LTE Advanced, prin intermediul cardului SIM, permanent la bordul noului crossover. Astfel, se ofera acces la prezentari ale unor puncte de interes, cu imagini, programe de functionare si evaluari realizate de alti utilizatori.

O alta noutate din dotarea Q3 Sportback consta in prezenta serviciului Amazon Alexa pe baza de cloud, care ofera streaming de muzica si audio book-uri, plus acces la peste 80.000 de skill-uri Alexa. Navigatia Google Earth si radioul hibrid – care comuta automat intre FM, DAB si streaming on-line, in functie de conditiile de receptie curente – completeaza pachetul Audi connect plus de navigatie si infotainment.

Gama de dotari digitale este completata de Audi phone box si sistemul de sunet Bang & Olufsen Premium cu sunet virtual, dar si de aplicatia gratuita myAudi care asigura interconectarea automobilului cu smartphone-ul Android sau iOS al utilizatorului.

Noul SUV este disponibil intre variante de motorizare: doua cu motoare pe benzina si una cu motor diesel. Varianta pe benzina Q3 Sportback 45 TFSI quattro are in dotare cel mai puternic motor pentru acest model, respectiv un 2,0 TFSI de 169 kW (230 CP) cu S tronic. Varianta 1,5 TFSi din dotarea Q3 Sportback 35 TFSI asigura un consum mixt de combustibil de 5,7 – 6,0 l/100 km, emisii CO2 mixte de 130-137 g/km si genereaza o putere de 110 kW (150 CP). Versiunea 2,0 TDI din dotarea Q3 Sportback 35 TDI cu S tronic are un motor care genereaza o putere de 110 kW (150 CP). Consumul mixt de combustibil este de 4,7-4,9 l/100 km, iar emisiile mixte de CO2 sunt de 123 -129 g/km.

In Romania, preturile pornesc de la 37.875 euro cu TVA, pentru versiunea Q3 Sportback 35 TFSI de 150 CP, cu transmisie manuala.

Sursa: comunicat de presa Audi / Porsche Romania

Distribuie acest articol!