Primul model electric de la Dacia ar putea fi o versiune europeana a lui Renault City K-ZE
11.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

„O versiune speciala a City K-ZE va sosi in Europa” – aceste cuvinte ar apartine lui Gilles Normand, responsabilul cu vehiculele electrice de la Renault, conform Autocar. City K-ZE este un mic SUV electric de segment A, bazat pe Renault Kwid, lansat exclusiv in China, la inceputul acestui an, vandut la mai putin de 8.000 de euro.

Se pare ca Grupul Renault va anunta in curand o varianta a City K-ZE, adaptata pietei europene, ca un produs de succes pentru categoria de mobilitate cu zero emisii.

Aceste noi elemente se adauga rumorilor care dateaza din septembrie anul trecut si care anuntau vehicule electrice de 10.000 euro pentru Europa, in interiorul Grupului Renault.

Si apropo de zvonurile care sustineau ca Dacia va comercializa in curand un automobil electric, se pare ca este vorba de aceasta versiune europeana a micului crossover electric Renault City K-ZE, care ar putea fi rebotezat Dacia.

Modelul european ar urma sa fie imbunatatit in privinta echipamentelor de securitate si a mecanicii. Versiunea Renault City K-ZE vanduta in China are un motor electric destul de modest, de 45 CP, pentru o autonome de 250 km, conform vechiului ciclu de omologare NEDC, ceea ce ii permite sa fie vanduta la un pret mic. Foarte probabil, acest echilibru intre dotari si pret va fi greu de mentinut in Europa.

Distribuie acest articol!