PSA + FCA = Nr. PATRU in lume
01.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

In aceste zile cuprinse de frenezia aliantelor, colaborarilor si contopirilor marilor jucatori din industria auto globala, pentru a face fata cheltuielilor majore generate de tranzitia spre mobilitatea electrica, autonoma si conectata, noul gigant PSA – FCA este catalogat ca fiind cel de al patrulea producator mondial, bazat desigur pe cifrele din 2018.

Dar cine sunt ceilalti giganti din top 10? Automobilwoche a alcatuit un clasament bazat pe numarul de unitati vandute in 2018, in care Grupul Volkswagen (cine altul?) apare pe primul loc.

Sursa informatiilor: Automobilwoche

Alte surse privesc cifra de afaceri si mai ales productivitatea, reprezentata de numarul de automobile produse, raportate la numarul angajatilor, clasamente in care Toyota ramane de neinvins.

Am evitat sa utilizam cifrele de profit furnizate de Automobilwoche, ele provenind din sisteme de contabilitate diferite, riscand sa comparam mere cu pere sau chiar… pepeni.

Combinatia intre puterea FCA in SUA si PSA in Europa va rezulta cu siguranta intr-un concurent de temut. Pe cea mai mare piata din lume, China, pozitiile celor doua firme au fost insa mai degraba subrede, iar in domeniul electromobilitatii, mai trebuie sa asteptam pana la anul, ca sa vedem primele automobile electrice moderne cu marca Peugeot, Citroen si Opel.

db

Distribuie acest articol!