Volkswagen ia in calcul un model electric sub 20.000 de euro
30.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Renault si Volkswagen par sa se fi lansat in lupta pentru crearea unui automobil electric cat mai accesibil ca pret. Marca germana si-a fixat anul 2023 pentru atingerea acestui obiectiv.

In timp ce Renault a anuntat in mod clar ca pregateste un model electric foarte accesibil – ar urma sa fie a doua lovitura majora cu Dacia, din istoria constructorului francez -, Volkswagen confirma la randul sau ca are in plan o asemenea idee. Dar nu inainte de 2023, dupa cum a afirmat Herbert Diess, directorul grupului, care a promis un model electric la mai putin de 20.000 euro, fara a lua in calcul bonusul ecologic si cu o autonomie destul de confortabila, cu scopul de a seduce cat mai multi clienti.

Acest obiectiv ii lasa lui Volkswagen timp pentru a amortiza cheltuielile legate de dezvoltarea si lansarea gamei ID. In 2023, compacta electrica a germanilor va ajunge la jumatatea ciclului de viata, pregatita pentru lifting si mai rentabila in termeni de costuri de productie.

Modelul electric in discutie ar urma sa fie construit pe platforma modulara electrica a grupului, de care beneficiaza si ID.3, dar cu dimensiuni mai mici decat Polo. In 2023, daca bonusurile ecologice vor mai exista, un astfel de model electric de segment B ar putea fi achizitionat pe anumite piete europene chiar si la 14.000 de euro.

Distribuie acest articol!