Volkswagen va investi 60 de miliarde de euro in mobilitatea electrica
19.11.2019
        
Distribuie acest articol!   

Grupul Volkswagen a anuntat o investitie de 60 de miliarde de euro, in urmatorii cinci ani, pentru asigurarea unei puternice dezvoltari a mobilitatii electrice. In acelasi timp, colosul german a confirmat ca Audi isi schima conducerea, o data cu sosirea unui manager de la BMW.

Grupul Volkswagen a vorbit la inceput de 20 de miliarde de euro pentru dezvoltarea de vehicule electrificate in urmatorii ani, dar gigantul german a revizuit suma si a anuntat zilele trecute un buget majorat la 60 de miliarde de euro pana in 2024, dintre care 33 de miliarde vor merge catre modelele 100% electrice. Aceste sume vor fi investite, bineinteles, in toate marcile concernului, de la SEAT la Lamborghini si de la Porsche la Audi.

In total, Grupul Volkswagen vizeaza 75 de modele 100% electrice si 60 de modele hibrid. In final, grupul va atribui 40% din resursele sale noilor tehnologii si automobilului electric, pana in urmatorul deceniu. Decizia a fost facuta publica in timp ce Tesla anunta construirea uzinei sale europene la Berlin, unde va produce baterii si automobile electrice.

Cat despre Audi, fostul CEO Rupert Stadler a fost inculpat pentru frauda, in scandalul Dieselgate, iar inlocuitorul sau, Bram Schot, fusese numit temporar. Audi are de acum un nou „numarul 1”, in persoana lui Markus Duesmann, care a facut parte din Comitetul Director de la BMW. El isi va prelua atributiile din aprilie 2020 si va incerca sa miste lucrurile la Audi, care a pierdut teren la vanzarile globale, in fata rivalilor Mercedes si BMW.

Distribuie acest articol!