A doua generație Mercedes GLA (2020) - prezentare pe scurt
16.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes a dat publicității informațiile și imaginile cu cea de-a doua generație a SUV-ului compact GLA. Versiunile europene vor fi asamblate la Rastatt (Germania) și Hambach (Franța), iar comercializarea va începe în primăvara anului viitor.

Înălțimea a crescut 10 cm, raportat la vechea generație. Noul GLA are 1,61 m înălțime (+5 mm, cu barele de pe plafon). În schimb, este mai scurt cu 15 mm (4,41 m lungime totală) și mai lat cu 30 mm. Din punct de vedere estetic, schimbările nu sunt mari. Partea din față devine mai verticală, spoliere au fost redesenate, iar farurile și stopurile au fost rafinate.

Mercedes promite o gardă la plafon destul de ridicată pentru locurile din față, iar în spate mai mult spațiu pentru picioare. Trebuie adăugat că ampatamentul crește și el cu 3 cm. În privința volumului portbagajului, acesta trece de la 421 la 435 litri.

Planșa de bord este organizată pe orizontală. Există posibilitatea de a alege între două ecrane, unul de 7 inch (17,8 cm), iar celălalt de 10,25 inch (26 cm). Mai există și opțiunea Widescreen, cu cele două ecrane de 10,25 inch.

Din punct de vedere tehnic, noul Mercedes GLA (2020) dispune de un sistem de infotainment intuitiv MBUX și un sistem de frânare de urgență autonomă, activ până la 60 km/h. Pachetul de asistență la conducere câștigă funcțiile de avertizare în caz de părăsire a benzii de rulare și semnalează cicliștii sau alte vehicule care se apropie și semnalizează, de asemenea, existența pietonilor în proximitate.

Pachetul tehnic Offroad este livrat în versiunea standard cu transmisie integrală 4Matic. Mașina mai dispune de un limitator de viteze la coborâre, o animație de reconstituire a terenului pe display și un sistem special de lumini.

La capitolul motorizări, Mercedes nu vorbește pentru moment decât de două motorizări în 4 cilindri, pe benzină. GLA 200 are un bloc de 1,2 litri și 163 CP, iar sportivul GLA 35 4Matic AMG dispune de un bloc de 2,0 litri și 306 CP. Acesta din urmă permite trecerea de la 0 la 100 km/h în doar 5,1 secunde! O versiune hibrid plugin se află în pregătire.

Distribuie acest articol!