Bugatti Chiron Noire: 20 de exemplare, pentru a evoca un model unic
12.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Faimoasa Bugatti ”Voiture Noire”, exemplarul unic vândut la un preț de peste 15 milioane de euro, nu va rămâne fără succesori. Marca franceză a anunțat iminenta apariție a unui „Chiron Noire”, produs în doar 20 de unități și vândut la prețul net de 3 milioane de euro.

Bugatti ”Voiture Noire”, despre care s-a vorbit atât de mult în ultimul timp, nu putea rămâne o încercare unică, fără nicio urmare. Constructorul din Alsacia a anunțat sosirea unei serii limitate „Noire” pentru Chiron, drept omagiu pentru ”Voiture Noire”, dar mai ales pentru faimosul Type 57 SC Atlantic Speciale, produs în doar câteva exemplare, între 1936 și 1938.

Interesul imens din partea clienților pentru unica ”Voiture Noire” a convins constructorul să producă 20 de exemplare ”Chiron Noire”, care vor fi declinate în două versiuni: Sportive și Elegance. Denumirile vorbesc de la sine, prima versiune se concentrează pe stilul sportiv, iar cealaltă pe caracteristicile de lux.

În realitate, diferențele sunt mai degrabă minime, ca de pildă fibra de carbon vopsită în negru pentru Elegance și carbon vizibil, cu finisaj mat, pentru Sportive. Interiorul este negru aproape în întregime, nuanțat prin prezența griului. Doar acel Inner Signature Line (fasciculul luminos curbat în stilul liniei C exterioare) este realizat din aluminiu cu finisare satinată, pentru versiunea Elegance. Pentru versiunea Sportive, linia C interioară, comutatoarele, comenzile tabloului de bord, ale volanului, ale consolei centrale și mânerele de la portiere subliniază caracterul sportiv exclusiv prin finisajul negru mat.

Din punct de vedere al mecanicii, nicio schimbare pentru propulsorul W16 de 1500 CP și 1600 Nm cuplu. Bugatti precizează că versiunea ”Chiron Noire” este propusă pentru clienții Chiron Sport, dar cu un adaos de 100.000 euro la prețul final. Ceilalți vor avea nevoie de recomandare pentru a putea rezerva unul din cele 20 de exemplare, la prețul net de 3 milioane de euro.

Distribuie acest articol!