Mercedes EQA, SUV-ul 100% electric, confirmat pentru 2020
26.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Ola Kallenius, președintele Mercedes-Benz, a confirmat în mod oficial că un nou model, care va deschide gama 100% electrică a constructorului german, va fi produs din 2020. Este vorba despre modelul EQA.

Cu ocazia lansării noului Mercedes GLA (2020), Ola Kallenius a confirmat sosirea unui model compact 100% electric, botezat EQA. Cum se poate vedea din desenul prezentat cu această ocazie, liniile generale vor fi foarte asemănătoare cu cele ale celei de-a doua generații GLA.

Noul GLA a câștigat 10 cm în înălțime față de prima generație. SUV-ul cu zero emisii va profita de linia ridicată a plafonului, care îi va permite să ofere un spațiu destul de mare în interior, în ciuda bateriilor amplasate în planșeu. Designul versiunii de serie pare că se îndepărtează destul de mult de cel al conceptului EQA, prezentat cu ocazia Salonului de la Frankfurt din 2017.

Noul Mercedes EQA va fi asamblat în Franța, în uzina de la Hambach. Va rivaliza cu BMW i3 și anunță o autonomie de 400 km. Din punct de vedere tehnic, noile modele electrice Mercedes vor dispune de o platformă EVA (arhitectură pentru vehicule electrice), cu unul sau două motoare și transmisie pe roțile din față, pe cele din spate sau pe toate patru.

Distribuie acest articol!