Nava Porsche Star Wars a fost dezvăluită
30.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Constructorul auto german Porsche și societatea de producție cinematografică americană Lucasfilm au prezentat recent rezultatul colaborării lor, începută în urmă cu două luni. Este vorba de nava spațială Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter, concepută pentru universul Star Wars. Ideea a fost de a combina pe această navă spațială elemente de design caracteristice ale celor două universuri.

Descoperim așadar un stil militar, la care se adaugă o tușă ”retro” tipică mașinăriilor Star Wars, cu o siluetă în V și propulsoare în formă verticală, evocând anii 1950. Fără să fie ostentativă, din fericire, tușa Porsche este vizibilă datorită detaliilor. Farurile, cu fază lungă și fază scurtă, sunt integrate în prize de aer, care amintesc de Taycan.

Cockpitul, înclinat spre partea din spate evocă stilul prezent la aproape toate modelele mărcii, iar grilajul ridicat din spate este inspirat de la noul 911. Tot la partea din spate există o bandă luminoasă orizontală. La interior sunt trei locuri, iar Porsche s-a inspirat de la 918 Spyder privind forma scaunelor, iar instrumentarul de bord este aliniat în câmpul vizual al pilotului.

Tri-Wing S-91x Pegasus Starfighter este prezentat în SUA, sub forma unei machete de 1,50 m lungime, cu ocazia avanpremierei filmului ”Star Wars Episodul IX: Ascensiunea lui Skywalker”.

Distribuie acest articol!