Primele unități Ford Puma au plecat spre piețele europene chiar de Ziua Națională a României
01.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Chiar de Ziua Națională a României, Ford a anunțat oficial încărcarea primului tren cu unități Ford Puma produse la Craiova și destinate clienților din Europa.

“Primul tren – pe care sunt transportate aproape 300 de maşini – a fost încărcat deja cu destinația Flushing, Olanda. Ulterior, acestea vor fi transportate pe vapor către Marea Britanie. Suntem foarte bucuroși că lansarea noului model se desfăşoară conform planului. Echipa de lansare a lui Ford Puma, echipa Ford Craiova şi furnizorii noştri au făcut o treabă excelentă”, a declarat Ian Pearson, președintele Ford România și directorul fabricii Ford Craiova.

Pe măsură ce producția avansează, Ford va continua să trimită unități ale modelului Puma în toate țările din Uniunea Europeană, pentru a sprijini lansarea comercială care va demara în ianuarie.

Ford a început producția noului SUV Puma în luna octombrie 2019. Pentru lansarea acestui nou model, compania a investit 200 de milioane de euro și a finalizat în acest an procesul de recrutare a aproximativ 1700 de noi angajați: operatori de bază și personal calificat.

Totodată, pentru a răspunde cererii crescute de pe piața europeană, Ford a introdus al treilea schimb la Fabrica de Vehicule din Craiova. În acest moment, Ford Craiova are aproximativ 6.200 de angajați care lucrează în trei și patru ture atât pentru producția de vehicule, cât și pentru cea de motoare.

Investiția totală a Ford la Craiova se ridică la aproximativ 1,5 miliarde euro de la preluarea uzinei în 2008.

Sursa: comunicat de presa Ford România

Distribuie acest articol!