Un studiu demonstreaza ca scaunele auto incomode costa scump… economia unei tari!
01.12.2019
        
Distribuie acest articol!   

Desi poate parea greu de crezul, un studiu realizat recent, in Marea Britanie, arata ca mai mult de o treime dintre soferi au fost nevoiti sa isi ia o zi libera de la serviciu, din cauza durerilor de spate cauzate de scaunele auto de proasta calitate.

Scaunele auto incomode costa economia britanica miliarde de lire sterline pe an, conform cercetarilor efectuate de Volvo Car UK. Dintre cei 32,4 milioane de angajati din Marea Britanie, 68% conduc un automobil in drum spre sau de la serviciu sau in scopuri legate de serviciu. Volvo a efectuat un sondaj asupra a 2.000 de persoane care se potrivesc acestui criteriu, iar 12% dintre acestea si-au luat pana la doua zile libere pe an din cauza durerilor de spate cauzate de scaunele de proasta calitate de la automobile, in timp ce 13% au cerut pana la patru zile libere.

5% si-au luat o intreaga saptamana libera si alti 5% – echivalentul a 2,2 milioane de conducatori auto – au avut nevoie de mai mult de cinci zile libere. Pierderea totala estimata pentru economia britanica a fost de 8,8 miliarde de lire sterline.

Aproape o treime dintre soferi au cerut ajutorul unul medic sau unui fizio-terapeut din cauza durerilor de spate cauzate de calitatea scazuta a scaunelor de la masina, costand sistemul national de sanatate 191,94 milioane de lire sterline, prin programari la medicii de familie si consulturi la spital.

Dintre barbatii care au participat la acest sondaj, jumatate au recunoscut ca si-au luat cel putin o zi libera de la serviciu din cauza durerii de spate, comparativ cu un sfert din femei.

Kristian Elvefors, directorul general al Volvo Car UK, a comentat: „Durerile de spate cauzate de calitatea inferioara a scaunelor reprezinta o problema mai mare decat crede majoritatea. Nu numai faptul ca productivitatea scade pentru ca angajatii isi iau zile de concediu medical este cel care afecteaza economia britanica, dar scaunele auto de calitate slaba afecteaza si sistemul national de sanatate, generand costuri de sute de milioane de lire pe an”.

Distribuie acest articol!