Amendă record pentru Volkswagen, în Australia
10.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

În Australia, Volkswagen a primit cea mai mare amendă într-o afacere de înșelare a consumatorilor.

La finele anului trecut, un tribunal australian a amendat Volkswagen cu 125 milioane de dolari australieni, echivalentul a 78 milioane de euro. O condamnare care urmează „afacerii Volkswagen”, în scandalul motoarelor diesel trucate.

Gigantul din Wolfsburg a ajuns inițial la un acord cu Comisia australiană a concurenței și consumului (ACCC), urmând să platească o penalitate de 75 de milioane de dolari australieni. Tribunalul în chestiune a estimat totuși că suma amenzii era „inadecvată” și a mai adăugat încă o amendă 50 de milioane de dolari australieni. Este vorba de cea mai mare amendă acordată vreodată în Australia, în cazul unei afaceri de înșelare a consumatorilor.

După cum se știe, scandalul Dieselgate a izbucnit în 2015, când Grupul Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de automobile cu un program spion, care afișa emisii scăzute în timpul testelor de omologare.

Volkswagen a declarat într-un comunicat că va „examina cu atenție motivațiile tribunalului”, înainte de a se „decide asupra unui apel, în săptămânile viitoare”. În septembrie, Volkswagen a acceptat deja să plătească 127 milioane de dolari australieni pentru a plăti procedurile judiciare colective („class action”) ale automobiliștilor australieni implicați în acest scandal.

Distribuie acest articol!