Cum vede Sony viitorul automobilului electric: Vision-S
21.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

În ultima vreme, tot mai mulți constructori de automobile s-au prezentat la celebrul salon al noilor tehnologii de la Las Vegas, CES, pentru a-și promova noutățile în materie de electronică îmbarcată. Pentru mulți, prezența acestora la CES poate părea oarecum surprinzătoare. La fel de surprinzătoare ca decizia gigantului Sony, de anul acesta, de a veni la CES cu… un automobil. Cert este ca interferența dintre lumea automobilului și cea a tehnologiei electronice va fi de acum încolo tot mai puternică.

Sony, inventatorul celebrelor Walkman și Playstation, i-a surprins pe vizitatorii CES 2020 cu un prototip de automobil electric: Vision-S. Din punct de vedere stilistic, Vision-S este destul de asemănător cu Tesla Model 3, însă vehiculul a fost dezvoltat cu marii producători de echipamente (Bosch, Continental, Manga) și marile nume ale tehnologiei (Nvidia, Qualcomm, Here), pentru a fi la cel mai înalt nivel în materie de asistență la conducere, interfață de comunicare (display 8K de la Sony) și tehnologie electrică.

Acest vehicul, dotat cu două motoare de 200 kW fiecare (536 CP, în total) va fi capabil să atingă 100 km/h în mai puțin de cinci secunde și o viteză maximă de 240 km/h, anunță grupul japonez, care nu precizează însă și nivelul de autonomie. Rămâne de văzut dacă Sony va merge mai departe cu acest proiect, singur sau în parteneriat, sau a fost doar o demonstrație spectaculoasă privind capacitatea sa de a furniza noi tehnologii pentru industria auto.

Distribuie acest articol!