Vânzările celui mai mare importator auto din România au crescut cu 7%, în 2019
22.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Porsche România, cel mai mare importator auto din România, a încheiat anul 2019 cu un număr total de 35.332 automobile livrate clienților, cu 7% mai mult față de 2018. Anul trecut, segmentul care a impulsionat decisiv evoluția pieței auto a fost cel al modelelor SUV.

SUV-urile incluse în portofoliul mărcii SEAT – Arona, Ateca și Tarraco – au contribuit, de altfel, la o creștere de aproape 48% a livrărilor de mașini pentru marcă. Jumătate din livrările totale de automobile SEAT au avut ca obiect un model SUV.

Volkswagen și Škoda au rămas anul trecut cele mai căutate mărci din portofoliul Porsche România, cu livrări totale de 15.155 de unități, respectiv, 13.898 de unități.

Evoluția mărcii Volkswagen a fost susținută puternic, de asemenea, de cererea pentru SUV-uri. Până la finalul anului, marca livrase clienților săi un total de 6.800 modele SUV, cu 51% mai mult decât în 2018. SUV-urile au acum o pondere de 45% livrările totale Volkswagen din România.

Și marca Škoda și-a întregit gama de SUV-uri, o dată cu startul vânzărilor pentru modelul Kamiq. Acesta completează prezența mărcii pe acest segment, unde mai are în ofertă modelele Kodiaq și Karoq.

Audi a livrat anul trecut clienților săi 1.763 de unități, cu o creștere a ponderii modelelor SUV. În 2019 marca a intrat, odată cu lansarea Q3 Sportback, pe un segment nou, respectiv cel al SUV-urilor coupe de mici dimensiuni.

Marca Volkswagen Vehicule Comerciale a avut o evoluție mult peste cea a acestui segment de piață, raportând un avans de 12,4% al livrărilor. Piața totală de autovehicule comerciale a scăzut anul trecut cu aproximativ un procent.

Rețeaua Porsche România își desfășoară activitatea în țară prin 82 reprezentanțe în 29 de județe.

Sursa: comunicat de presă Porsche România

Distribuie acest articol!