Volkswagen ar putea renunța la un monovolum
04.01.2020
        
Distribuie acest articol!   

Din cauza cererii tot mai mari pentru SUV-uri, Volkswagen ar putea renunța la unul dintre cele trei monovolume pe care le comercializează în prezent. Golf Sportsvan pare a fi cel mai aproape de… ușa de ieșire.

Dezvoltarea SUV-urilor în detrimentul monovolumelor nu este un lucru nou. Asta ar însemna retragerea oarecum prematură a anumitor modele, din oferta constructorilor generaliști. Așa cum existența emblematicului Scenic ar putea fi pusă în discuție la Renault, și Volkswgen ar putea face curățenie în catalog.

Directorul comercial de la Volkswagen a confirmat pentru Automotive News Europe că reprezentanții comitetului director ar trebui să își pună întrebarea ”dacă mai este nevoie de trei minivan-uri în gamă, cu Golf Sportsvan, Touran și Sharan”.

Primul este cel mai puțin vândut dintre cele trei, în timp ce Touran continuă să fie best seller la Volkswagen. O dată cu apariția noii generații Golf, se pune întrebarea dacă mai este nevoie și de un nou Golf Sportsvan.

Volkswagen se află într-o logică a simplificării gamelor, inclusiv a combinației motoare – transmisii, după ce a renunțat deja la 30% din configurațiile propuse pe toate modelele sale.

Distribuie acest articol!