14.000 de dolari pentru un Ferrari în miniatură!
09.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Echivalentul unui automobil nou-nouț, atât cere Amalgam Collection, unul dintre cei mai renumiți producători de miniaturi auto, pentru un Ferrari 250 TR la scala 1:8.

Suntem foarte departe de micile mașinuțe pe care le putem achiziționa dintr-un supermarket, pentru doar câțiva euro! Amalgam Collection s-a specializat în replici miniaturale cu un foarte înalt nivel de fidelitate în reproducerea detaliilor. Acest Ferrari 250 TR realizat la scala 1:8 și cu un aspect murdar, exact cu arăta mașina reală, la capătul cursei de 24 de ore de la Le Mans, ediția 1958, are un preț exorbitant: 14.000 de dolari!

Evident, la acest preț, miniatura este puțin mai specială. Este într-adevăr o reproducere extrem de detaliată a „Lucybelle II”, un Ferrari care a participat la cursa de 24 de ore de la Le Mans, în 1958. Exemplarul la care facem referire a fost un 250 TR înscris în competiție de un team privat, alături de alte 10 mașini Ferrari care s-au aliniat la start.

Cursa a fost deosebit de ploioasă și plină de evenimente, astfel că, la final, ”Lucybelle” era acoperită cu noroi, praf și multe ”răni de război”. Acest gen de patină este tipică pentru cea mai cunoscută cursă de anduranță din lumea motorsportului, iar Amalgam Collection a încercat să o reproducă pe acest model. Totul, în cele mai mici detalii: caroseria este pictată ”murdar”, farurile sunt pătate, iar compartimentul motorul are urme de ulei.

Drept bonus, miniatura este livrată împreună cu un poster printat la definiție înaltă, care reproduce o fotografie de epocă, în care acest Ferrari a fost imortalizat în timpul cursei.

Dacă doriți să vă oferiți această miniatură, vă recomandăm să vă decideți cât mai repede, pentru că, la ora redactării acestor rânduri, din cele doar trei exemplare scoase la vânzare, unul a fost deja vândut! Dar, în cel mai rău caz, veți mai avea o șansă, dacă sunteți dispus să acceptați acest model în varianta curată. Este chiar mai ieftin: ”doar” 12.000 de dolari!

Distribuie acest articol!