Tesla lucrează la baterii cu durata de viață de până la 1,6 milioane de kilometri
03.02.2020
        
Distribuie acest articol!   

Tesla și-a propus să producă baterii capabile să dureze mai mult decât durata de viață a unui automobil. Astfel, una din principalele reticiențe ale publicului în fața automobilelor electrice ar fi demontată.

Tehnologia bateriilor a progresat mult în ultima perioadă, în domeniul electromobilității. De câțiva ani deja există modele capabile să ruleze peste 500 de kilometri cu o singură încărcare sau care să aibă nevoie de doar o jumătate de oră pentru o încărcare de până la 80%. Fiabilitatea acestor baterii, marea majoritate de tip litiu-ion, se află la cote maxime pe o durată de viață care are între 1.000 și 2.000 de cicluri de încărcare.

Însă, după 1.000 de cicluri de încărcare, aceste baterii își pierd foarte mult din eficacitate. Și în cazul modelului Tesla Model S, la care bateriile se schimbă după un rulaj de circa 300.000 de kilometri, se dovedește că acestea ”suportă” circa jumătate din durata medie de viață a unui automobil.

Recent, Elon Musk a anunțat că Tesla lucrează la o nouă tehnologie pentru bateriile litiu-ion. Obiectivul este să prelungească durata de viață a acestora până la cifra impresionantă de un milion de mile, adică 1,6 milioane de kilometri! Practic, viitoarele baterii ar urma să fie capabile să supraviețuiască automobilului pe care vor fi montate: vor păstra 90% din eficacitate chiar și după 4.000 de cicluri de încărcare!

Distribuie acest articol!