Bugatti Chiron Pur Sport. Fără compromisuri!
09.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti are o tradiție de peste 110 ani în producția de automobile sport omologate pentru circulația pe drumurile publice. Chiron Pur Sport continuă această tradiție, fiind unul dintre cele mai puriste modele produse vreodată la Molsheim.

Spre deosebire de Chiron Super Sport 300+, care și-a propus depășirea recordului de 300 mile/oră, Chiron Pur Sport țintește un comportament dinamic îmbunătățit în plaja de viteze ridicate. Plusul de agilitate este realizat cu o aerdinamică modificată, pentru a obține o apăsare mai mare, și cu un setup revizuit la suspensii și caroserie. În plus, greutatea totală a scăzut cu 50 kg. Așa se face că noua hypersportivă este modelul cu cele mai puține compromisuri, din era modernă Bugatti. O spune chiar președintele companiei, Stephan Winkelmann.

Principalele modificări aerodinamice vizează mărirea splitterului frontal. La fel s-a procedat și cu prizele de aer, în timp ce difuzorul spate a fost redesenat. Kitul aerodinamic este completat de o aripă spate fixă cu lățimea de 1,9 metri.

Controlul tracțiunii a fost îmbunătățit, iar modul Sport+ oferă mai multă libertate de acțiune celui de la volan.

Propulsia este asigurată de binecunoscutul motor W16 de 8,0 litri, 1.500 CP și 1.600 Nm, a cărui turație maximă a fost mărită cu 200 rot/min, până la 6.900 rot/min. Transmisia a fost reconfigurată și recalibrată pentru fiecare treaptă, pentru a oferi o elasticitate îmbunătățită. Astfel, accelerația de la 60 la 120 km/oră se realizează cu două secunde mai rapid, în comparație cu un Chiron ”normal”. Per ansamblu, elasticitatea motorului s-a îmbunătățit cu 40%.

Productia noului Chiron Pur Sport va demara în a doua jumătate a anului 2020 și va fi limitată la 60 de unități. Prețul unui exemplar este de 3 milioane de euro, fără taxe.

Distribuie acest articol!