Conceptul Prophecy anticipează stilul viitoarelor modele electrificate de la Hyundai
13.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Hyundai a prezentat recent conceptul Prophecy, un coupe cu zero emisii, care anunță stilul viitoarelor modele electrificate ale constructorului coreean.

Conceptul Prophecy este un vehicul inedit, un coupe sportiv 100% electric, care prezintă noua filozofie Hyundai în materie de design. Fără forme ascuțite, cu linii fluide, întinse și rotunjite, mașina face trimitere la Porsche 911, mai ales prin linia plonjată a plafonului și forma spatelui.

Cu o inedită semnătură luminoasă, gen pixeli, vehiculul face trimitere și la Concept 45, prezentat anul trecut, care anunța și el, de altfel, stilul viitoarelor modele electrificate ale constructorului. Ca și 45, Prophecy se bazează pe platforma modulară e-GMP, destinată viitoarelor vehicule electrice ale mărcii.

Constructorul vorbește și de un „design atemporal” pentru a caracteriza look-ul noului concept și precizează că s-a lucrat în mod deosebit la aerodinamică, prin adăugarea unor jante specifice și a unui eleron spate. Obiectivul mărturisit: un coupe cât mai eficient posibil.

Bordul se caracterizează prin stilul futurist. Fără volan, dar cu un sistem de conducere autonomă, cu două joystick-uri în forma unor mânere de dimensiuni mari (unul la nivelul consolei centrale și celălalt la portiera din față stânga), pentru a permite conducătorului să preia controlul. Pentru o „experiență de conducere intuitivă”, precizează Hyundai.

Fără butoane, dar cu ecrane peste tot și mai ales cu mult spațiu, automobilul este transformat într-un veritabil lounge mobil, pentru a oferi pasagerilor confort maxim. Tabloul de bord poate pivota, pentru a oferi mai mult spațiu pasagerilor din față.

Distribuie acest articol!