Dacia Spring, primul model electric al mărcii românești, va fi un mini SUV
03.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Primul model Dacia 100% electric este anticipat de acest concept, denumit Spring. Prezentarea oficială a avut loc astăzi, iar debutul comercial al versiunii definitive de serie este prevăzut pentru prima jumătate a anului 2021.

Dacia Spring va avea un preț de circa 15.000 de euro și va fi un mini-SUV citadin 100% electric. Un cunoscător va recunoaște această clonă, sub siglă Dacia, a modelului Renault City K-ZE, comercializat deja în China.

Dacia Spring poate fi reîncărcat la o priză casnică de 220V sau la o bornă rapidă, iar autonomia versiunii de serie va fi de peste 200 km (după noile norme WLTP).

Dacia Spring Concept este un model de talie mică, cu 5 uși, ce măsoară 3,73 metri lungime și poate lua la bord 4 persoane.

Prima Dacia electrică va duce mai departe filosofia mărcii, asociind simplitatea cu robustețea și accesibilitatea. Foarte probabil, va fi cel mai ieftin model electric de serie de pe piața europeană.

Pentru a se păstra în plaja de prețuri ”low cost”, acest model va profita de experiența grupului Renault în materie de electromobilitate, preluând tehnologia dezvoltată de acesta, însă într-o versiunie simplificată, pragmatică.

Reamintim, modelul City K-ZE comercializat în China este animat de un propulsor electric de 45 CP și este capabil de o viteză maximă de 105 km/h, cu o autonomie declarată de 250 km (după vechiul standard de omologare NEDC). Foarte probabil, Dacia Spring de serie va avea aceleași caracteristici tehnice.

Distribuie acest articol!