Ford descurajează specula cu modelul GT
21.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Ford le impune clienților săi care au comandat modelul GT să semneze un angajament care le interzice revânzarea mașinii timp de doi ani. Scopul este de a limita tranzacțiile speculative cu acest model.

Supercarurile generează un enorm interes, atât din partea pasionaților, cât și a speculatorilor. Constructori precum Ford detestă cea de-a doua categorie. De aceea, gigantul american și-a propus să elimine această problemă, cu ocazia lansării modelului GT, cerându-le clienților să semneze un contract prin care se obligă să nu revândă mașina timp de doi ani. Câțiva au cedat însă tentațiilor, iar firma i-a chemat în justiție.

Presa americană a relatat recent despre parcursul uimitor al unui exemplar. Un Ford GT a fost deținut de trei proprietari și de patru firme, ceea ce i-a enervat la culme pe șefii de la Ford, care încercau să evite acest gen de povești. Responsabilii mărcii au început să se intereseze de această mașină în momentul în care a apărut un anunț de vânzare în Europa. Anchetatorii au descoperit că mașina fusese cumpărată, la un moment dat, contra sumei de 1,24 milioane de euro!

Ford a acționat în justiție persoanele implicate în această afacere și reclamă echivalentul a 690.000 de euro despăgubiri și interese, precum și cheltuielile de judecată, pentru nerespectarea termenilor contractului și declarații false. De asemenea, constructorul american cere și anularea vânzării inițiale, precum și blocarea tuturor vânzărilor ulterioare pentru respectivul exemplar GT.

Distribuie acest articol!