În Africa de Sud, mai multe automobile Ferrari au fost furate prin metoda ”rechemării în service”
16.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Câțiva hoți au reușit să fure mai multe automobile Ferrari, în Africa de Sud, fără să facă uz de violență. Metoda lor era foarte ingenioasă: ei anunțau inițial proprietarii că bolidul lor este rechemat în service, apoi îl furau ”elegant”, cu ajutorul unui camion cu platformă.

Nenumărați sunt cei care au primit mesaje de proveniență dubioasă, care încercau să pară ca provenind de la o companie cunoscută, cu scopul de a obține informații prețioase sau de a înșela. Cu această tehnică, numită phishing, au fost înșelați mai mulți proprietari de automobile Ferrari din Africa de Sud.

Procedura este simplă: mai întâi hoții identificau proprietarii mașinii țintite, pentru a-i contacta telefonic. Un complice, cu un discurs profesional, suna proprietarul, informându-l că mașina trebuie să revină în service. Mașina urma să fie ridicată gratuit de la reședința proprietarului, de către un serviciu de transport, și să fie restituită ulterior, o dată terminată intervenția. Victimele cădeau în capcană când vedeau debarcând în fața casei un camion nou, purtând logo-ul Ferrari, și doi bărbați îmbrăcați în ținută de service. Ultima etapă: mașina ridicată nu se mai întorcea niciodată la proprietar.

Victimele își dădeau seama de înșelătorie destul de târziu, după ce dădeau un telefon la reprezentanță, ca să afle care mai este starea mașinii. Mai multe mașini, printre care și un 812 Superfast, fac parte din lista celor dispărute. Odată ce fenomenul a luat amploare, Ferrari Africa de Sud s-a văzut nevoit să posteze un mesaj pe pagina sa de Facebook pentru a alerta clienții.

Distribuie acest articol!