Pandemia de coronavirus amână cursa de 24 de ore de la Le Mans
26.03.2020
        
Distribuie acest articol!   

Printre nenumăratele evenimente internaționale de motorsport afectate de pandemia de coronavirus se numără și cursa de 24 de ore de la Le Mans. Organizatorii au anunțat că a fost amânată în septembrie.

Organizatorul cursei, celebrul Automobile Club de l’Ouest (ACO), a anuțat că ediția 2020 a cursei de la Le Mans se va desfălura pe 19-20 septembrie. Inițial, cursa fusese prevăzută pe 13-14 iunie, însă pandemia Covid-19 a dat peste cap planurile tuturor.

Prima ediție a acestei curse, cea din 1923, s-a disputat in luna mai, iar în următorul an a fost mutată la mijlocul lui iunie, dată care a devenit tradițională. Singurele excepții au fost în Al Doilea Război Mondial, când nu s-a disputat între 1940 și 1948, iar în 1968 a fost, de asemenea, mutată în septembrie.

Campionatul mondial de Anduranță (WEC) trece printr-o perioadă tulbure, pe de-o parte din cauza calendarului afectat de pandemie, pe de alta de schimbările care ar trebui să intervină în viitorul apropiat (introducerea categoriei Hypercar, din sezonul 2020-2021), pe fondul scăderii drastice a competitorilor înscriși la cea mai importantă categorie.

Distribuie acest articol!