Mentiuni in CIV cu privire la CO2 si filtru de particule
02.07.2008
        
Distribuie acest articol!   

O data cu introducerea noii taxe de poluare, emisiile de CO2 se trec pe cartea de identitate, la reprezentantele Registrului Auto Roman (RAR), fara prezentarea autovehiculului, doar pentru cele din categoria M1 si M1G care le au determinate in conformitate cu reglementarile in vigoare. Pentru vehiculele din celelalte categorii, emisiile de CO2 nu se trec pe Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV), taxa de poluare urmand sa fie achitata conform Art.6, alin. 2, pct. C din Ordonanta 50/2008.

In cazul in care autovehiculul este dotat cu filtru de particule, este necesara prezentarea autovehiculului si a documentelor de omologare. Tariful pentru verificarea in baza de date si mentionarea CO2 si/sau a filtrului de particule pe Cartea de Identitate a Vehiculului (C.I.V.) este de 25,1 lei.

Registrul Auto Roman precizeaza ca pentru verificarea in baza de date si mentionarea CO2 pe CIV nu este necesara prezentarea vehiculului. Tariful pentru  verificarea in baza de date, identificarea vehiculului si mentionarea filtrului de particule in CIV este de 85,4 lei si este necesara prezentarea vehiculului.

Datorita numarului mare de solicitari, Registrul Auto Roman recomanda utilizarea programarilor pe internet. Pe website-ul RARse gasesc toate numerele de telefon aferente fiecarui judet pentru serviciul Programari. Pentru folia de securizare, ce se aplica gratuit, nu se face programare.

Distribuie acest articol!