Programul Rabla 2008
15.07.2008
        
Distribuie acest articol!   

Comitetul de Avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) a validat lista producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor autorizati ai acestora, care vor participa in anul 2008, in cadrul Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national. S-a stabilit si numarul de autoturisme, precum si suma alocata pentru fiecare producator validat, in parte, prin aplicarea unui coeficient de proportionalitate obtinut din raportul dintre suma alocata si suma totala solicitata. Obiectivul acestui program vizeaza diminuarea poluarii prin scoaterea din uz a autoturismelor vechi, proprietate a persoanelor fizice romane, cu nivel de poluare ridicat. Astfel, anul acesta, 40.000 de cetateni au posibilitatea sa-si inlocuiasca masinile vechi cu unele noi, in scopul incadrarii emisiilor in valorile-limita admise la nivel european.

Pentru acest an, Programul se va desfasura in doua etape, si anume:
– prima etapa, pana la data de 25 septembrie;
– a doua, incepand cu 1 octombrie pana la 12 decembrie 2008.
In anul 2008, Programul se va desfasura in limita sumei de 120.000.000 lei.  Suma de 3.000 lei, de care va beneficia cetateanul inscris in Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national, va fi virata din bugetul Administratiei Fondului pentru Mediu direct operatorului economic, de la care cetateanul va achizitiona noul autoturism.

De acest program, pot beneficia doar persoanele fizice, proprietari sau mostenitori ai unui autovehicul functional, inmatriculat in Romania si a carui vechime depaseste 12 ani de la data fabricatiei.
Lista producatorilor, importatorilor si distribuitorilor autorizati sa participe in anul 2008, la Programul de innoire a Parcului auto national, precum si cea a operatorilor economici autorizati sa desfasoare activitati de colectare si tratare a vehiculelor scoase din uz sunt publicate, atat pe website-ul, in cadrul sectiunii INFORMATII PRIVIND PROGRAMUL DE STIMULARE A INNOIRII PARCULUI AUTO NATIONAL 2008.

Distribuie acest articol!