Golf VI - o referinta deloc... surprinzatoare!
27.08.2008
        
Distribuie acest articol!   

"Evenimentul anului in materie de noutati auto”, spuneau cei de la Volkswagen, la prezentarea primelor imagini cu noul Golf VI. N-au exagerat deloc: acesta este unul dintre cele mai reprezentative automobile europene din toate timpurile. A inventat o categorie, a scris istorie si continua sa fie referinta in clasa compactelor, cea mai disputata de pe piata continentala. Fireasca, deci, curiozitatea tuturor, in fata noii generatii Golf.

Cei care se asteptau la ceva spectaculos, probabil ca au fost dezamagiti din nou. Se vede treaba, n-au invatat inca: rareori Volkswagen se preocupa in mod special de a da replici concurentei “la moda”. Golf V a fost o astfel de exceptie, mai in fata celor de la Peugeot, insa chiar si asa, nemtii au facut-o cu multa, multa retinere. Golf VI nu are nimic spectaculos, veti fi de acord, insa inspira incredere, foarte multa incredere si afiseaza calitate. Sunt atributele lucrului bine facut, cu care Volkswagen si-a obisnuit clientii, generatii la rand.

Retusurile stilistice sunt evidente: “fata” inrudita cu cea de la noul Scirocco si “spate” cu trimitere clara la Touareg. Cum spuneam, incredere si calitate… TDI-urile de pe Golf VI trec pe common rail, cu puteri intre 90 si 170 CP. La motoarele pe benzina, incepand cu cea de 122 CP, versiunile TSI sunt supraalimentate prin turbo. In fine, transmisia DSG cu dublu ambreaj, o alta referinta Volkswagen, va fi disponibila pe toate versiunile, mai putin cele de intrare in gama.

PS: Despre cat de asteptata a fost aceasta noua generatie Golf, vobesc de la sine imaginile din preluarea video de mai jos, in care au fost reunite cateva dintre nenumaratele speculatii pe aceasta tema.

Distribuie acest articol!