Daimler Financial Services, in Romania
19.09.2008
        
Distribuie acest articol!   

Odata cu inceperea activitatii in Romania, compania Daimler Financial Services AG, cu sediul la Berlin, a patruns pe inca o piata de crestere pentru servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Sub numele de marca de Mercedes-Benz Financial Services, compania si-a inceput oficial activitatea la Bucuresti.

Noua companie ofera imprumuturi, contracte de leasing si solutii de asigurari pentru persoane fizice si juridice, pentru achizitionarea de autoturisme si autovehicule utilitare noi si rulate. Dealerii Mercedes-Benz din Romania pot furniza acum clientilor lor o gama larga de servicii financiare, sub aceeasi umbrela.

Romania reprezinta a treia piata de autovehicule, ca marime, din Europa Centrala si de Est, dupa Rusia si Ucraina. Vanzarile de autoturisme au crescut in anul 2007 cu 20%, la peste 321.000 de unitati, iar vanzarile de autovehicule utilitare cu pana la 25%, la aproape 50.000 de unitati. Vanzarile grupului Daimler au fost chiar mai mari. Mercedes-Benz a vandut aproximativ 2.400 de autoturisme in anul 2007, sau cu 42% mai multe decat in anul precedent, pe cand vanzarile de autovehicule utilitare Mercedes-Benz au crescut cu 80%, la 4.500 de unitati.

Mercedes-Benz Financial Services isi va sprijini dealerii prin implementarea unui sistem electronic in punctele de vanzare. Acest sistem va permite ca toate activitatile care implica dealerii si Mercedes-Benz Financial Services Romania, de la cererile de imprumut si pana la aprobarile de credit, sa fie efectuate electronic. Rezultatul va fi acordarea mai rapida a creditelor si o mai mare satisfactie a clientului. In plus, Mercedes-Benz Financial Services ofera si dealerilor servicii de finantare si asigurari.

Daimler Financial Services are filiale in Europa Centrala si de Est in Polonia, Ungaria, Republica Ceha, Slovacia, Slovenia, Croatia si Rusia. Odata cu noua sa oferta de servicii financiare in Romania, Daimler Financial Services AG isi extinde si mai mult prezenta pe glob. Furnizorul international de servicii financiare al grupului Daimler are aproximativ 7.200 de angajati, fiind reprezentat in peste 40 de tari.

Compania finanteaza in mod curent sau are contracte de leasing pentru unul din trei autovehicule produse de Daimler in intreaga lume si gestioneaza contracte in valoare de peste 60 de miliarde de euro.

Distribuie acest articol!