Lectia germana: noul VW Golf GTI
28.09.2008
        
Distribuie acest articol!   

Nici bine nu a prezentat noul Golf VI, ca Volkswagen vine cu o alta noutate in categoria compacta: versiunea GTI a acestui model. Viteza maxima de 240 km/ora, motor supraalimentat prin turbo, de 210 CP, si un consum mediu de 7,5 litri / 100 km – iata datele cheie ale noului GTI.

Atinge suta in 6,9 secunde cu plecare de pe loc, iar acest lucru este sugerat de spatele mult mai sportiv decat cel de la generatia precedenta. La acest lucru contribuie, in principal, evacuarea dubla. Partea frontala se distinge prin proiectoarele de ceata amplasate vertical si prin calandrul mai ingust. La interior, stilul GTI si rigoarea ergonomiei Volkswagen se remarca din prima!
 
Tinua de drum este imbunatatita gratie caroseriei coborate cu 22 mm fata de versiunea de baza Golf VI, dar si datorita suspensiei reproiectate si noului sistem antiderapaj XDS. Optional, GTI poate fi comandat cu sistemul de control adaptiv al sasiului.
 
Noul Golf GTI va fi prezentat la Salonul de la Paris, din octombrie, ca studiu de desin, insa este greu de crezut ca la versiunea de serie vor interveni modificari semnificative, mai ales ca intrarea in productie este programata in primavara lui 2009.

Distribuie acest articol!